Het is zover! Jouw bod is aanvaard en de woning is van jou. Er zijn natuurlijk een aantal praktische zaken die erbij komen kijken. Zo krijg je te maken met een compromis. Maar wat is dit juist?

Heugelijk nieuws, want jouw bod is aanvaard. De woning die jij wou is nu van jou. Maar welke documenten moet je in orde brengen? Waar moet jij allemaal op letten? Wat is een compromis? Wat moet daar in staan? Wij geven je handige tips en tricks mee, zodat alles helemaal in orde is en je kan genieten van je droomwoning.

Wat is een compromis?

Een compromis ontstaat wanneer er een akkoord tussen de verkoper en koper wordt getekend. Daarin staan er een aantal zaken, zoals

Als je je woning door een makelaar laat verkopen, zal hij meestal het compromis opstellen. Verkoop je je woning zonder makelaar? Dan neem je best contact op met een notaris. Die gaat je helpen en ervoor zorgen dat alle wettelijke verplichtingen gerespecteerd worden.

Enkele aandachtspunten

Het is dus belangrijk dat je al deze zaken laat opnemen in je compromis. Maar daarnaast zijn er ook nog een aantal zaken die belangrijk zijn wanneer je een compromis laat opstellen.

Nu ben je van alles op de hoogte om de compromis tot een goed einde te brengen. Heb je toch nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder.